Single Blog Title

This is a single blog caption

Şenol Çorlu: Fenerbahçe’nin Deneyimli Futbol Adamı

Fenerbahçe’de bir son dakika gelişmesi yaşandı. Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun ekibine yeni bir isim dahil oldu: Şenol Çorlu. Pro-lisansa sahip olan ve maç önü ile maç sonunda basın toplantılarına katılma yetkisi bulunan Çorlu, Vitor Pereira döneminde aktif bir rol oynamış ve Dick Advocaat dönemi sonrasında takımın başına geçmesi gündeme gelmiş bir isim. Ancak pek çok Fenerbahçe taraftarı, “Şenol Çorlu kimdir ve kariyerinde neler yapmıştır?” sorularını sormaya başladı.

3 Aralık 1961 yılında Ankara’da dünyaya gelen Şenol Çorlu, futbola Petrolofisi’nde başladı. Orduspor ve Sakaryaspor formaları giydikten sonra, 1984 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe formasıyla ilk gollerini 7 Ekim 1984 tarihinde 7-0 kazanılan bir maçta attı. O sezon toplamda 8 gol kaydeden Çorlu, takımının Lig, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Donanma Kupası’nı kazanmasına katkıda bulundu.

1985-86 sezonunda Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası’nı kazanan Fenerbahçe’de, Galatasaray’a karşı alınan 2-0’lık galibiyetin belirleyici golü Çorlu’dan geldi. Ancak Sbrenko Repcic’in transferi, Selçuk Yula’nın sakatlığı ve İlyas Tüfekçi’nin formsuzluğu gibi faktörler nedeniyle, 1985-86 sezonunda Fenerbahçe gol yollarında sıkıntı yaşarken, Çorlu 40 golün 14’üne imza atarak önemli bir katkı sağladı.

1991 yılına kadar Fenerbahçe’nin değişilmezlerinden olan Çorlu, Guus Hiddink döneminde düşüşe geçti ve 1991-92 sezonunda kadroya giremeyerek Aralık 1991’de Antalyaspor’a kiralandı. 1992’de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan jübile maçıyla futbola veda etti. Milli takım için 17 kez A Milli, 10 kez ümit milli (U21) ve 3 kez genç milli (U18) formalarını giyen Çorlu, bu formalar altında 4 gol kaydetti.

Antrenörlük kariyerine Fenerbahçe altyapısında başlayan Çorlu, Karagümrük, Beylerbeyispor, Çanakkale Dardanelspor, Edirnespor, Aydınspor, Malatyaspor, Mobelaaspor ve Sapanca Gençlikspor gibi takımlarda görev aldı. 2006-2007 sezonundan bu yana Fenerbahçe’de görev alan Çorlu, U21’deki görevini 2019’da sonlandırmış, ancak altyapı koordinasyonunda halen görevine devam etmektedir.

2016 yılında Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nda Antalyaspor’a karşı oynadığı maçta Vitor Pereira, genç oyunculardan oluşan kadronun başına Çorlu’yu getirerek büyük bir jest yapmıştı. Çorlu, bu jestten dolayı Pereira’ya teşekkürlerini sunmuş ve gençlere verdiği emeklerin takdir edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

Fenerbahçe’nin 103 gollü 1988/89 sezonu şampiyonluğunda da kadroda yer alan ve “Büyük Şenol” lakabıyla anılan Şenol Çorlu, uzun süre Sarı-Lacivertli ekibin formasını giymiş ve Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe U21 Takımı’nı çalıştırmıştır. Şimdi ise Emre Belözoğlu’nun ekibinde yer alarak deneyimlerini yeni nesillere aktarmak için hazır. Pro-lisansı sayesinde maç önü ve maç sonunda basın toplantılarına katılabilecek olan Çorlu, Fenerbahçe’nin geleceğinde önemli bir role sahip olacak gibi görünüyor.