Single Blog Title

This is a single blog caption

Kubilay Türkyılmaz: İsviçre Futbolunun Parlayan Yıldızı

Kubilay Türkyılmaz Kimdir? – İsviçre Futbolunun Türk Yıldızı

4 Mart 1967’de İsviçre’nin Bellinzona kentinde dünyaya gelen Kubilay Türkyılmaz, Türk asıllı İsviçreli bir eski futbolcudur. Yozgat’tan İsviçre’ye göç eden bir işçi ailesinin çocuğu olan Kubilay, futbola US Semine takımında başladı. İlk profesyonel deneyimini AC Bellinzona’da yaşayan Kubilay, kariyerine Servette FC ve FC Bologna gibi takımlarda devam etti.

Galatasaray ve Avrupa Sahnesindeki Başarıları

Kariyerinin en parlak dönemlerinden biri, Galatasaray’a transfer olduğu zamanlardı. Galatasaray ile Türkiye 1. Futbol Ligi şampiyonluğu ve Başbakanlık Kupası zaferleri yaşayan Kubilay, Galatasaray’ın Manchester United’ı eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmasında önemli rol oynadı. O dönemde Manchester United ile oynanan tarihi maçta 2 gol atan Kubilay, takımının 3-2 geriden gelerek 3-3 berabere kalmasını sağlamıştı.

İsviçre Millî Takımı ve Rekorlar

Kubilay, İsviçre millî futbol takımı formasını 62 kez giydi ve bu süreçte 34 gol atarak uzun yıllar İsviçre’nin en golcü futbolcusu unvanını korudu. 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İsviçre’nin İngiltere ile oynadığı açılış maçında takımının tek golünü atmıştır. Ayrıca, 2000 yılında Faroe Adaları’na karşı hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Futbol Sonrası Hayatı

Aktif futbol kariyerini FC Luzern’de yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle noktalayan Kubilay, futbol sonrası hayatında da sporla iç içe kaldı. İsviçre’de devlet kanalında spor yorumculuğu yapmaya başlayan Kubilay, aynı zamanda Blick gazetesinde spor yazarlığı yapmaktadır. Futbolun dışında, İsviçre’nin Bellinzona kentinde bir kafe işletmeciliği yaparak girişimcilik yönünü de göstermiştir.

Türkiye’ye Karşı Oynamama Kararı

Kubilay, kariyeri boyunca önemli bir kararla da gündeme gelmiştir. Türkiye’ye karşı oynanacak bir maçta İsviçre millî takımında oynamayı reddetmiş, bu davranışıyla hem saygı kazanmış hem de tartışmalara neden olmuştur.

Sonuç

Kubilay Türkyılmaz, hem İsviçre’de hem de Türkiye’de hatırlanan, saygı duyulan bir futbolcu olarak tarihe adını yazdırmıştır. Sahadaki başarılarının yanı sıra, futbol sonrası kariyerinde de başarılı bir geçiş yaparak, spor dünyasının dışında da kendine sağlam bir yer edinmiştir.