Single Blog Title

This is a single blog caption

Vedat İnceefe Kimdir? Türk Futbolunun Unutulmaz İsmi

Vedat İnceefe, 1 Nisan 1974 tarihinde Bandırma, Balıkesir’de doğmuş, eski Türk futbolcu ve teknik direktördür. Uzun yıllar Galatasaray ile anılan İnceefe, Türk Milli Takımı ile 1996 Avrupa Şampiyonası’nda yer almış ve bu turnuvada tüm maçlarda ikinci lig oyuncusu olarak forma giymiştir.

1. Oyunculuk Kariyeri

1.1 Kulüp Kariyeri

Defans pozisyonunda görev alan Vedat İnceefe, futbola Beşiktaş’ın altyapısında başlamıştır. 1993 yılında Beşiktaş’tan ayrılarak o dönem üçüncü ligde mücadele eden Soma Sotesspor’a transfer olmuştur. Bir yıl sonra ise Demir Çelik Karabükspor’a geçiş yaparak ikinci lige yükselmiştir. Burada dikkat çeken performansıyla 1996 Avrupa Şampiyonası için milli takıma çağrılmıştır.

Galatasaray’a 1996 yılında transfer olan İnceefe, burada başarılı bir dönem geçirmiş ve 2000 yılında Avrupa Süper Kupası zaferi yaşamıştır. 2003 yılında Vestel Manisaspor’a transfer olan İnceefe, 2006 yılında burada futbol kariyerini noktalamıştır.

2. Antrenörlük Kariyeri

Oyunculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlük yapmaya karar veren İnceefe, ilk olarak 2010/11 sezonunda Yeni Malatyaspor’u çalıştırmıştır. Daha sonra kısa bir süre için Bugsaş Spor’u çalıştırmış, ardından Galatasaray altyapısında görev almıştır. 2014 yılında Türkiye Milli Takımı’nda Fatih Terim’in yardımcısı olarak görev almış ve 2015-2018 yılları arasında A Milli Takımın yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır. 2018 yılında ise Türkiye U-21 Milli Takımı’nın başına geçmiştir.

3. Futbol Federasyonu Tarafından Verilen Ceza

1999/00 sezonunda MKE Ankaragücü’ne karşı oynanan bir lig maçı sonrasında Vedat İnceefe, rakip oyuncuya kafa atıp ısırdığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından altı ay futboldan men cezası almıştır.

4. Başarılar

Vedat İnceefe’nin kariyeri boyunca kazandığı başarılar arasında Galatasaray ile 2000 Avrupa Süper Kupası zaferi ve milli takım ile 1996 Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği tecrübeler yer alır.