Single Blog Title

This is a single blog caption

Osman Arpacıoğlu: Türk Futbolunun Unutulmaz ‘Bay Gol’ü

Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden biri olan ‘Bay Gol’ lakaplı Osman Arpacıoğlu, uzun ve başarılı kariyerinin ardından 74 yaşında bu dünyaya veda etti. Peki, kimdir bu Osman Arpacıoğlu ve futbol dünyasındaki yeri nedir?

5 Ocak 1947’de dünyaya gözlerini açan Osman Arpacıoğlu, futbol serüvenine 1963’te Samsun Akınspor ile başladı. Sırasıyla Samsun Yolspor, Hacettepe, Mersin İdman Yurdu, Fenerbahçe ve Balıkesirspor formalarını terletti. Özellikle Mersin İdman Yurdu’ndaki parlayan performansı, onu 1971’de Fenerbahçe’nin yolunu tutmaya itti.

Fenerbahçe ile geçirdiği 6 sezonda, 2 lig şampiyonluğu (1974, 1975), 1 Türkiye Kupası (1974), 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası (1975) ve 1 Başbakanlık Kupası (1973) gibi önemli başarılar elde etti. 1973’te 16 golle gol kralı olarak ismini altın harflerle yazdırdı. Ayrıca, 1. Lig tarihindeki Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde, Galatasaray’a en çok gol atan üçüncü Fenerbahçeli olma unvanına sahiptir.

Futbol kariyerinin yanı sıra, 1974 yılında Fenerbahçe’nin ilk marşının kaydında yer aldı. Sözleri Fecri Ebcioğlu’na ait olan ve Nesrin Sipahi, Fecri Ebcioğlu gibi isimlerin eşlik ettiği ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşı, kulüp tarihinin en önemli simgelerinden biri haline geldi.

1977 yılında Balıkesirspor’a transfer olan Arpacıoğlu, iki sezon bu takımın formasını giydikten sonra, 9 Haziran 1980 tarihindeki Balıkesirspor – Fenerbahçe maçıyla profesyonel futbola veda etti. Millî takım kariyeri boyunca da 13 kez millî formayı giyen ve 3 gol atan Arpacıoğlu, 1973’te Türkiye-Cezayir maçında millî takımın tarihindeki 200. golü atma başarısını gösterdi.

Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı yaparak futbol dünyasındaki varlığını sürdüren Osman Arpacıoğlu, Fenerbahçe ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olarak hafızalarda yer etti. Fenerbahçe camiası ve Türk futbolseverler, onun vefatını büyük bir üzüntüyle karşıladı ve Arpacıoğlu’na Allahtan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm camiaya başsağlığı diledi.

Osman Arpacıoğlu, saha içerisindeki başarılı performansı, saha dışındaki centilmenliği ve futbola olan tutkusu ile genç futbolculara ilham kaynağı olmaya devam ediyor. ‘Bay Gol’ lakaplı efsane, Türk futbol tarihinde daima saygı ve özlemle anılacak.