Single Blog Title

This is a single blog caption

Çağlar Birinci: Türk Futbolunun Kararlı Savunmacısı

Çağlar Birinci, 2 Ekim 1985 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelmiş ve futbola olan tutkusu onu Türkiye’nin en tanınmış savunma oyuncularından biri yapmıştır. Futbol kariyerine Trabzonspor’un genç takımında başlayan Birinci, dört yılın ardından profesyonel futbolculuk kariyerine Orduspor ile adım atmıştır. Ancak ilk profesyonel sezonunda sadece bir maçta forma şansı bulabilen Birinci, ardından Bakırköyspor’a transfer olmuş ve burada kendini kanıtlama fırsatı yakalamıştır.

Denizlispor’un dikkatini çeken Birinci, Süper Lig tecrübesi eksikliği nedeniyle İstanbulspor’a kiralanmış, ancak burada istediği şansı bulamamıştır. Ancak Denizli Belediyespor’a kiralık olarak geçirdiği altı ay sonrasında Denizlispor yetkililerini performansıyla etkileyerek takıma geri dönmüştür.

2010/11 sezonunda Galatasaray’a transfer olan Çağlar Birinci, bu büyük kulüpte üç sezon geçirmiş ve 13 lig maçında forma giymiştir. Galatasaray ile iki kez Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu ve bir Türkiye Süper Kupası zaferi yaşayan Birinci, sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine Sanica Boru Elazığspor’a transfer olmuştur. Elazığspor’un küme düşmesiyle birlikte Birinci, Akhisar Belediyespor’a geçmiş ve ardından 2014/15 kış transfer döneminde Kayserispor’a katılarak bu takımın TFF 1. Lig şampiyonluğu ve Süper Lig’e yükselmesinde önemli rol oynamıştır.

2015 yazında Karşıyaka SK’ya transfer olan Birinci, burada takım arkadaşları Berkay Değirmencioğlu, Mehmet Eren Boyraz ve Serkan Kurtuluş ile birlikte oynamış, 2016/17 kış transfer döneminde ise Giresunspor’a geçmiştir.

Çağlar Birinci, 2008 yılında Türk milli takımına ilk kez çağrılmış ve 10 Eylül 2008 tarihinde Belçika’ya karşı oynanan Dünya Kupası eleme maçında milli formayı giymiştir. Galatasaray ile iki kez Türkiye Süper Lig Şampiyonu olmuş ve bir kez Türkiye Süper Kupa zaferi yaşamıştır. Kayserispor ile TFF 1. Lig şampiyonluğu kazanarak Süper Lig’e yükselmenin gururunu yaşamıştır.

Çağlar Birinci’nin futbolculuk kariyeri, azmi, kararlılığı ve sahadaki liderliğiyle genç futbolculara ilham veren bir yolculuk olmuştur. Sahadaki başarısının yanı sıra, karakteri ve sporcu kişiliğiyle de takdir toplayan Birinci, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olarak anılmaya devam edecektir.