Single Blog Title

This is a single blog caption

Oğuzhan Özyakup: Futbolun Parlayan Yıldızı

Oğuzhan Özyakup, 23 Eylül 1992 tarihinde Hollanda’nın Zaandam şehrinde dünyaya gelmiş, aslen Trabzon’lu bir futbolcu. Sahadaki başarılı performansı ve ofansif orta saha pozisyonundaki ustalığı ile tanınan Özyakup, futbol kariyerine Zaandam Türk Spor takımında başladıktan sonra 2002 yılında AZ Alkmaar’ın altyapısına adım attı. Burada geçirdiği zaman zarfında B1 ve A1 seviyelerinde forma şansı bulan Özyakup, futbolculuk kariyerinin ilk önemli adımlarını atmış oldu.

2008 yılında, henüz 16 yaşındayken, büyük bir adım atarak Arsenal altyapısına katıldı. Arsenal’de geçirdiği ilk yıl olan 2008-09 sezonunda FA Youth Cup şampiyonluğu yaşadı ve final maçlarının ikincisinde son 7 dakika sahada yer aldı. Ertesi sezon, Premier Academy League’de şampiyonluk sevinci yaşayan takımın bir parçası oldu ve Manchester United karşısında yarı finalde uzatmalarda attığı golle takımının finale yükselmesinde kilit rol oynadı. 2009 yılında Arsenal ile profesyonel sözleşme imzalayan genç oyuncu, 2010-2011 sezonunda ise kulübüyle 3.5 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı ancak bu dönemde sınırlı forma şansı bulabildi.

Arsenal kariyerinin sonraki dönemlerinde, 2011-2012 sezonunda Manchester United deplasmanında ilk kez Premier League kadrosuna dahil edildi ancak maçta forma şansı bulamadı. Arsenal’deki bu zorlu sürecin ardından, Özyakup’un kariyeri 2012 yılında Beşiktaş’a transferiyle yeni bir döneme girdi. Beşiktaş ile 2014 yılında sözleşmesini 2018 yılına kadar uzatan Oğuzhan, takımının önemli bir parçası haline geldi. 2015-2016 sezonunda, teknik direktörlüğe Şenol Güneş’in gelmesiyle birlikte takımının başarılı bir sezon geçirmesinde önemli rol oynadı ve Mersin İdman Yurdu maçında yaptığı 3 asistle galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Oğuzhan, 2016-2017 Süper Lig sezonunun açılış maçında da parlak bir performans sergileyerek Alanyaspor karşısında takımının 4-1’lik galibiyetinde önemli rol oynadı. Sahadaki bu başarılı performansları, millî takım kariyerine de yansıdı. Hollanda’nın 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımlarında forma giydikten sonra, A Millî takım tercihini Türkiye’den yana kullanan Özyakup, 29 Şubat 2012 tarihinde Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı aday kadrosuna çağrıldı ve İrlanda ile oynanan maçta takımının tek golünü kaydederek galibiyette kritik bir rol oynadı.

Oğuzhan Özyakup, hem kulüp hem de millî takım düzeyinde gösterdiği performans ile futbol dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Sahadaki zekası, pas yeteneği ve gol katkısıyla genç yaşına rağmen önemli başarılar elde eden Özyakup, Türk futbolunun parlak yıldızlarından biri olarak kariyerine devam etmektedir.