Single Blog Title

This is a single blog caption

Ahmet Çalık: Türk Futbolunun Parlayan Yıldızı

Ankara’nın futbol sahalarından Türkiye’nin en büyük kulüplerine ve milli takıma uzanan bir yolculuk… Ahmet Çalık, Türk futbolunun parlak yıldızlarından biri olarak kariyerine emin adımlarla devam ediyor. 26 Şubat 1994’te başladığı hayat yolculuğu, onu futbolun zirvesine taşıdı.

Futbola ilk adımını 2004 yılında Gençlerbirliği’nin altyapısında atan Ahmet, 2011 yazında profesyonel futbolcu olarak A takıma yükseldi. İlk sezonunda Gençlerbirliği’nin A2 takımında önemli roller üstlenen genç futbolcu, sadece üç Türkiye Kupası maçında forma giyse de potansiyelini gözler önüne serdi.

2012-2013 sezonu, Ahmet için dönüm noktası oldu. 21 Nisan 2013’te Fenerbahçe’ye karşı oynanan Süper Lig maçında ilk defa A takım formasını giyen Ahmet, defansın ortasında, Ante Kulušic ve Debatik Curri’nin sakatlıkları nedeniyle kendisine verilen şansı iyi değerlendirdi. Bu maçta sergilediği üstün performansla takımının 2-0’lık galibiyetinde önemli rol oynadı ve ardından gelen dört lig maçında da ilk on birde yer alarak toplamda beş lig maçında forma giydi. 30 top kesme ve 40 kez rakip atak durdurma istatistikleriyle dikkat çeken Ahmet, maç başına 57 pas ortalamasıyla oynadı ve savunmada sadece bir top kaybetti.

2013-2014 sezonunun devre arasında, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu tarafından yürürlüğe koyulan “Genç Futbolcu Teşvik Sistemi” kapsamında, Süper Lig’de 1,170 dakika sahada kalarak kulübüne 150 bin lira kazandıran Ahmet, futbol kariyerinde önemli bir başarıya daha imza attı.

2015-2016 sezonunda kaptanlık görevini üstlenen Ahmet, liderlik özellikleriyle de ön plana çıktı. 2016-2017 sezonunun ara transfer döneminde Galatasaray’ın yolunu tutan genç futbolcu, kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Milli takımlar kariyerine 17 yaş altı takımdan başlayan Ahmet, 45 kez milli formayı giydi ve bu müsabakalarda 3 gol kaydetti. 2010 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası ve 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası gibi önemli turnuvalarda yer alan Ahmet, milli takımlar düzeyinde de ülkesini başarıyla temsil etti. İlk kez 17 Kasım 2015’te Yunanistan’a karşı oynanan özel maçta A Milli Takım formasını giyen Ahmet, Türk futbolunun geleceği adına umut veren isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Ahmet Çalık’ın futbolculuk kariyeri, disiplinli çalışmanın, azmin ve yeteneğin birleştiği bir hikaye olarak genç futbolculara ilham veriyor. Sahada sergilediği performansla takımına katkı sağlayan ve milli takımda ülkesini gururla temsil eden Ahmet, Türk futbolunun parlayan yıldızları arasında yerini almış durumda.