Single Blog Title

This is a single blog caption

Ozan Kabak: Türk Futbolunun Parlayan Yıldızı

Türk futbolunun parlayan yıldızlarından biri olan Ozan Kabak, futbolculuk kariyerine Galatasaray altyapısında adım atmış ve kısa sürede büyük başarılar elde etmiştir. Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme şansı yakalayan Kabak, genç yaşına rağmen sergilediği etkileyici performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmiştir.

Ankara doğumlu olan ve aslen Mardinli olan Ozan Kabak, futbol hayatına 11 yaşında Galatasaray altyapısında başlamıştır. Burada geçirdiği 7 yılın ardından, 2018 yılında Galatasaray’ın A takımına yükselmiş ve burada gösterdiği başarılı performansla Stuttgart’ın dikkatini çekmiştir. Galatasaray’dan yüksek bir bonservis bedeli ile ayrılarak Stuttgart’a transfer olan Kabak, kısa süre içinde Bundesliga’nın en genç Türk oyuncularından biri olarak dikkat çekmiştir.

Ozan Kabak, 1.86 metre boyunda ve 86 kilo ağırlığında, stoper mevkinde görev yapan bir futbolcudur. Genç yaşında Avrupa tecrübesi edinmeyi başaran Kabak, FIFA tarafından da en potansiyelli genç futbolcular arasında gösterilmiştir. Bundesliga’da mücadele eden Kabak, Schalke 04 forması altında takımının vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelmiştir.

Ozan Kabak’ın kariyeri, Galatasaray altyapısından başlayıp Avrupa’nın en prestijli liglerinden biri olan Bundesliga’ya uzanmıştır. Galatasaray, Stuttgart ve şu anki takımı Schalke 04’te gösterdiği üstün performansla futbolseverlerin beğenisini toplamıştır. 2021 itibariyle Schalke 04’te forma giyen Kabak, yıllık 1.8 Milyon Euro maaş almaktadır.

Ozan Kabak aynı zamanda Türkiye’nin milli takımlarında da forma giymiş bir futbolcudur. 2015 yılında U15 takımında başladığı milli takım kariyerine U16, U17 ve U18 takımlarında devam etmiş, 2019 yılında ise Türkiye A Milli Takımı’nda forma giyme şansı bulmuştur. A Milli Takım’da şu ana kadar 7 maçta forma giyen Kabak, ilk maçına Andorra’ya karşı çıkmış ve ilk 11’de yer almıştır.

Kabak’ın kariyeri, genç yaşına rağmen birçok futbolcunun hayal edebileceği bir seyir izlemiştir. Galatasaray altyapısından yetişip Avrupa’ya transfer olan ve Bundesliga gibi zorlu bir ligde kendini kanıtlama fırsatı bulan Kabak, Türk futbolunun geleceğinde önemli bir yere sahip. Futbolseverler, Ozan Kabak’ın kariyerinin gelecek yıllarda nasıl şekilleneceğini merakla beklemektedir.