Single Blog Title

This is a single blog caption

Ergün Acuner: Türk Futbolunun Unutulmaz İsmi

Ergün Acuner, Türk futbol tarihinin unutulmaz isimlerinden biri olarak hafızalarda yer edinmiştir. 18 Haziran 1941 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Acuner, futbolculuk kariyerine İzmirspor’da başlamış, ardından Galatasaray ve Beşiktaş gibi Türkiye’nin köklü kulüplerinde forma giymiştir. Oyun zekası ve sahadaki liderliği ile tanınan Acuner, 1973-1975 yılları arasında Hatayspor’da top koşturmuş ve kariyerinin sonraki evresinde Gönenspor’da antrenörlük yaparak futbola katkısını sürdürmüştür.

Acuner, Türk millî futbol takımına da önemli katkılarda bulunmuş bir orta saha oyuncusuydu. Toplamda 19 kez millî formayı giyen Acuner, 14’ü A Millî olmak üzere, Türk futboluna hizmet etmiştir. Kariyerinin önemli anlarından biri, 02 Mayıs 1965 tarihinde Romanya ile oynanan ve maalesef 5-1 kaybedilen maçta Türkiye U-21 millî takımına seçilmesidir. Acuner, 30 Nisan 1969’da 19 Mayıs Stadyumu’nda Polonya ile oynanan özel maçta Türkiye A Millî takımı formasıyla penaltıdan golünü atmış ve takımının tek sayısını kaydederek unutulmaz bir anıya imza atmıştır.

Acuner’in millî takım kariyerindeki diğer bir parlak an, 28 Kasım 1967’de Pakistan’a karşı oynanan ve Türkiye’nin 7-4 kazandığı RCD Kupası maçında yaşanmıştır. Maça sonradan dahil olan Acuner, takımının üçüncü ve yedinci gollerini kaydederek Türkiye’nin galibiyetinde büyük rol oynamıştır.

Futbolculuk kariyerinin yanı sıra Acuner, teknik direktörlük yaparak da futbola katkıda bulunmuştur. 1976 yılında Gönenspor’un teknik direktörlüğünü üstlenmiş ve bu rolde de başarılı işlere imza atmıştır. Ne yazık ki, Acuner’in parlak kariyeri, 29 Mart 2002 tarihinde İstanbul, Maltepe’de geçirdiği bir tren kazası sonucu trajik bir şekilde sona ermiştir. Türk futbolunun değerli ismi, Karacaahmet Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanmıştır.

Ergün Acuner, sahadaki başarıları, liderliği ve futbola olan tutkusuyla genç futbolculara ilham olmaya devam ediyor. O, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olarak anılmaya devam edecek ve hatırası futbol severlerin kalbinde yaşayacaktır.