Single Blog Title

This is a single blog caption

Türk Futbolunun Deneyimli İsmi: Tolga Seyhan

Türk futbolunun yetiştirdiği başarılı savunma oyuncularından biri olan Tolga Seyhan, futbol kariyeri boyunca sergilediği performansla hem kulüp hem de millî takım düzeyinde önemli başarılar elde etmiş bir isimdir. 17 Ocak 1977 tarihinde Giresun’da dünyaya gelen Tolga Seyhan, futbolculuk kariyerine adım attığı ilk günden itibaren savunma hattının vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelmiştir.

Futbolculuk kariyerine yerel takımlarda başlayan Tolga Seyhan, profesyonel futbolculuk kariyerine Çanakkale Dardanelspor’da başlamış ve buradaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. 2002 yılında Malatyaspor’a transfer olan Seyhan, burada gösterdiği üstün performansla daha büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. 2003 yılında, o dönemde Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü yapan Ziya Doğan’ın isteği üzerine bu önemli Karadeniz kulübüne transfer olmuştur.

Trabzonspor’da geçirdiği dönemde savunmanın temel taşlarından biri haline gelen Tolga Seyhan, 2005 yılında Mircea Lucescu’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna’nın güçlü ekiplerinden Shakhtar Donetsk’e 3,5 milyon Euro gibi önemli bir bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştur. Ancak, Shakhtar Donetsk’te forma şansı bulmakta zorlanan Seyhan, 2006 yılında Galatasaray’a kiralık olarak transfer olmuş ve burada da kariyerine yeni bir sayfa açmıştır. Galatasaray’daki kiralık döneminin ardından, bir kez daha kiralık olarak eski takımı Trabzonspor’a dönmüştür.

Tolga Seyhan, futbolculuk kariyerinde Süper Lig’in yeni yükselen ekiplerinden Kocaelispor, Hacettepe ve Gençlerbirliği gibi takımlarda da forma giymiş, son olarak Gaziantepspor’da oynamıştır. Oynadığı tüm takımlarda memleketi Giresun’a olan bağlılığını 28 numaralı forma ile göstermiştir. 2010 yılında ise kariyerinin son dönemlerinde memleketinin takımı Giresunspor ile anlaşarak futbolculuk kariyerine anlamlı bir dönüş yapmıştır.

Millî takım kariyerine de değerlendirecek olursak, Tolga Seyhan 29 kez millî takımlara çağrılmış, 2 kez Türkiye U-15, 1 kez Türkiye A2 ve 23 kez de A Millî Takım olmak üzere toplam 26 kez millî formayı terletmiştir. Millî formayla sahaya çıktığı her maçta ülkesini en iyi şekilde temsil eden Seyhan, Türk futboluna önemli katkılarda bulunmuştur.

Kariyeri boyunca sergilediği liderlik, mücadeleci ruh ve sahadaki özverili oyunuyla genç futbolculara örnek olan Tolga Seyhan, Türk futbolunun unutulmaz savunma oyuncuları arasında yerini almıştır. Futbolculuk kariyeri boyunca birçok önemli maçta yer alan ve takımlarına değerli katkılarda bulunan Seyhan, futbolseverlerin hafızalarında önemli bir yer edinmiştir.