Single Blog Title

This is a single blog caption

Türk Futbolunun Deneyimli Kalecisi: Volkan Demirel

Volkan Demirel, Türk futbolunun en bilinen kalecilerinden biri olarak, sahadaki başarısı ve liderlik özellikleriyle tanınır. 27 Ekim 1981’de İstanbul’un tarihi semtlerinden Fatih’te dünyaya gelen Volkan, futbol kariyerine ortaokul takımında başladı. İlk başlarda orta saha mevkiinde oynayan Volkan, takımın kalecisinin ayrılmasıyla kalecilik görevini üstlendi ve bu pozisyonda gösterdiği başarıyla dikkat çekti.

Kariyerinin ilk adımlarını Kartalspor’da atan Volkan, 24 Eylül 2000 tarihindeki Sarıyerspor maçıyla profesyonel futbol hayatına merhaba dedi. Kartalspor’da geçirdiği süre zarfında 51 maça çıkan Volkan, takım arkadaşlarıyla uyumu ve performansıyla ön plana çıktı. Bu dönemde gelecekte millî takımda da beraber oynayacağı Servet Çetin ve Egemen Korkmaz gibi isimlerle bir arada forma giydi.

2002-03 sezonunun başında Fenerbahçe’ye transfer olan Volkan, sarı-lacivertli takımdaki ilk maçına 29 Haziran 2002’de çıktı. Fenerbahçe ile ilk resmi maçına ise Rüştü Reçber’in sakatlığı nedeniyle 26 Nisan 2003’te Samsunspor karşısında çıkan Volkan, maçın ilk dakikalarında gol yese de takımının 1-1’lik beraberliği yakalamasına katkı sağladı. Fenerbahçe’deki ilk sezonunda sınırlı süre alsa da, takip eden yıllarda takımın vazgeçilmez kalecisi haline geldi.

Volkan, 2015-16 sezonunun ilk 15 haftasında ligdeki tüm maçlarda ilk 11’de yer aldı. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde de kritik maçlarda takımının kalesini korudu. Özellikle Avrupa Ligi elemelerinde kalesinde gol görmeyerek takımının başarısına önemli katkılarda bulundu.

Millî takım kariyerine 2001 yılında Türkiye U-20 takımıyla başlayan Volkan, 2004 yılında A Millî Takım’a ilk kez çağrıldı. Millî formayla ilk maçına Belçika ile yapılan dostluk maçında çıkan Volkan, takımının 3-2’lik galibiyetinde önemli rol oynadı. Ancak 2016 Avrupa Şampiyonası öncesinde yaşanan bir olay sonrası millî takımdaki yerini kaybetti ve bir daha kadroya çağrılmadı.

Volkan Demirel, sahadaki başarısının yanı sıra karakteri ve liderliği ile de genç futbolculara ilham kaynağı olmuştur. Fenerbahçe ve Türkiye Millî Takımı formaları altında sergilediği performanslarla unutulmaz anlara imza atan Volkan, Türk futbol tarihinde önemli bir yer edinmiştir.