Single Blog Title

This is a single blog caption

Türk Futbolunun Parlayan Yıldızı: Zeki Çelik

Türkiye, son yıllarda futbol alanında önemli yeteneklerini Avrupa sahnesine taşımayı başarmış bir ülke. Bu yetenekli oyunculardan biri de hiç şüphesiz Zeki Çelik. Zeki Çelik, modern futbolun gerektirdiği çok yönlülüğü ve teknik kapasitesi ile dikkat çekiyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde dünyaya gelen Çelik, futbola olan tutkusunu ve yeteneğini küçük yaşlardan itibaren göstermeye başladı.

1997 doğumlu olan Çelik, genç yaşına rağmen kariyerinde önemli adımlar atmış bir isim. Defansın sağında ve gerektiğinde orta sahanın sağ kanadında da etkili bir performans sergileyebilen Çelik, futbolculuk kariyerine Bursaspor altyapısında başladı. Altyapıdan A takıma kadar yükselen bu genç yetenek, daha sonra kariyerine İstanbulspor ve Fransa’nın prestijli kulüplerinden Lille’de devam etti.

Zeki Çelik’in Türkiye milli takımıyla ilk maçına çıktığı tarih 5 Haziran 2018’dir. Rusya ile 1-1 berabere biten bu maç, Çelik için milli formayla çıktığı önemli bir dönüm noktası oldu. Milli takımda U16’dan A Milli’ye kadar farklı kategorilerde forma giyen Çelik, A Milli takımda şu ana kadar 17 maçta yer alıp, 2 gol kaydetmiştir.

Zeki Çelik’in kariyeri boyunca oynadığı takımlar arasında Bursaspor’dan başlayarak, Karacabey Birlik ve İstanbulspor üzerinden Lille’e uzanan bir yolculuk bulunmaktadır. Lille ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Çelik, bu süre zarfında takımıyla birlikte pek çok önemli maça imza atmış ve başarılı performanslar sergilemiştir.

Zeki Çelik’in maaş bilgisi, kulübü Lille tarafından açıklanmamış olsa da, sahadaki başarılı performansı onun değerinin ve futbol piyasasındaki konumunun bir göstergesi. 20 milyon Euro olarak belirtilen piyasa değeri, onun yeteneklerinin ve potansiyelinin farkında olan futbol otoriteleri tarafından da teyit edilmiş durumda.

Zeki Çelik, genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla ve sahadaki liderliğiyle Türk futbolunun Avrupa’daki yüz akı olmaya devam ediyor. O, saha içindeki hırsı, disiplini ve takımına olan bağlılığıyla genç futbolculara örnek oluyor. Türk futbolseverler olarak Zeki Çelik’in kariyerinin bundan sonraki döneminde de başarılarla dolu olmasını diliyor ve onu yakından takip etmeye devam ediyoruz.